2015. február 11., szerda

Rakott palacsinta SAD.30.fordulójára!

Mostani forduló háziasszonyának   kérése   a palacsinta készítés annak  bármelyik  fajtája, hiszen van édes, sós, rakott, csúsztatott  én már rántott formában is készítettem.  Ezt  a formát is kipróbáltam már és azért választottam most ezt mert így  ünnepélyesebbnek tűnik! A szív dekoráció a Valentin nap közeledtét jelzi:-))
                                                                       
Hozzávalók és elkészítése: Szokásos palacsinta tésztámat kavartam be majd  kisütöttem.(Nem tudom hogy miért de általában 12 db szokott lenni, most viszont több lett !) Ezután a palacsintákat egyenként megkentem eperlekvárral  következőt darált cukros dió keverékével  szórtam be.(Közben elfogyott az eperlekvár így fahéjas almadzsemet kentem  helyette).A legutolsó palacsintát mikor ráborítottam 1 ek.cukor 1 ek. víz és 1 ek. kakaóport edényben felmelegítettem amibe diónyi margarint tettem tűzhelyről levettem. Kicsit hagytam hűlni majd a palacsinta tetejére öntöttem és darált dióval szórtam be.Nagyon finom  laktató édesség!

3 megjegyzés:

Okki írta...

Jöhet a palacsinta bármilyen mennyiségben és formában, nagyon szeretjük. Finom lehet a Te rakott palacsintád is .:)

Katalin írta...

De guszta, jöhet nekem is belőle :-)

Éva írta...

Okki örülök hogy szeretitek, tulajdonképpen nálunk is nyerő bármilyen formában. Köszi!
Katalin köszi! Sajnos már elfogyott:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...