2015. február 9., hétfő

Zöldséges csirkeragu

 Hétvégén  a kis "csipet csapat" egyik fele itthon volt és mivel  jobban szeretik a csirkehúst így kipróbáltam   Csiperke  főztjét!
                                                                       
Hozzávalók: 3 db csirkecomb filé, 40 dkg. mirelit vegyes zöldség, 1 fakanál zsír, 2 ek. tejföl, 1 dl tejszín, 3 cikk fokhagyma, 1 ek mustár, só, őrölt bors, majoránna.
Elkészítése:  Csirkecombot megtisztítottam  bőrét lehúztam és kicsontoztam majd feldaraboltam. Zsírt megforrósítottam  és a húst beletettem  pirítani rászórtam a sót, borsot, majoránnát  mikor már kezdett kicsit pirulni a hús akkor tettem hozzá a mustárt és a megtisztított lereszelt fokhagymát . Ezután a tejszínnel elkevert tejfölt és a zöldségeket öntöttem hozzá valamint annyi vizet hogy éppen ellepje. Mire a víz lefőtt addigra már a hús és zöldség is elkészült. Rizst főztem ki mellé, nagyon finom  volt!
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

Okki írta...

Nem hiszed el, de a hétvégén nálunk is pont ez volt. :D Nekünk is nagyon ízlett.

marisz57 írta...

Képzeld Éva, tegnap nálunk is ez volt, csak én csirkemellből csináltam és orsótésztát főztem ki hozzá. Nagyon szeretjük.

Tiffanylda írta...

Nagyon étvágygerjesztő!:) Nálunk külön volt a csirke és külön a zöldség, ami egész más, mégis hasonló. A rizst próbálom kiszorítani kalória spórolás céljából.

Csiperke írta...

Örülök, hogy nektek is ízlett!:)

Éva írta...

Okki akkor ezek szerint hasonló az ízlésünk:-))
marisz57 úgy is nagyon finom lehetett, én mint tészta imádónak biztos ízlett volna !
Tiffanylda köszi. Talán legközelebb több zöldséget teszek bele és akkor a rizs nem hiányzik belőle!
Csiperke köszi a receptet nagyon finom!

Csigabige írta...

Jaj,de guszta! Majd én is kipróbálom, mert nagyon jól néz ki :)