2015. március 25., szerda

Fűszeres ropi házilag

Mikor először egyik blogról kipróbáltam ezt a receptet nagyon ízlett. Aztán  elkészítettem kakukkfű ízesítéssel ami szintén finom lett. Most egy másik változatot készítettem : oregáno és őrölt bors  ízesítéssel!
                                                                                  
Hozzávalók:
15 dkg. liszt
6 dkg.olvasztott  kacsazsír/ sertés zsírból is készítettem már/
7,5 dkg tejföl
1 mk oregáno
1/2 mk őrölt bors
*
Elkészítése:Megolvasztottam a zsírt kicsit hagytam hűlni , majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrtam.1,5 órára hűtőbe tettem, majd kinyújtottam 1/2 cm vastagra és késsel vékony csíkokat vágtam belőle amit kicsit megtekertem . Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Ez is nagyon finom !
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

undercover írta...

Kedves Éva!
Se sütőpor, se élesztő,se szódabikarbóna nem kell bele?
Köszi

Éva írta...

Kedves undercover!
Ehhez a recepthez semmi ilyenre amit felsoroltál nincs szükség!Próbaként ennyi mennyiségből készítsed, majd meglátod hogy ismétlés lesz belőle:-)) Egészségetekre!

undercover írta...

Köszönöm, Éva. Ismerve a receptjeidet, én inkább dupla (vagy tripla) adagot készítek rögtön elsőre!