2015. március 19., csütörtök

Gombás rizs

                                                                         
Hozzávalók:
20 dkg csiperke gomba
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
őrölt bors,só
 csípős paprika
10 dkg rizs,ételízesítő
*
Elkészítése: Megtisztítottam a gombát feldaraboltam, vöröshagymát tisztítás után felkockáztam , fokhagymát lereszeltem. Olajon megdinszteltem a vöröshagymát a fokhagymával együtt majd hozzátettem a gombát is fűszereztem  egészen kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt pároltam  majd fedőt levettem és hagytam hogy a levét elfője. Kevés olajon megpirítottam a rizst felöntöttem dupla mennyiségű vízzel  ételízesítőt szórtam rá és hagytam szabadon főni majd  fedővel letakartam  tűzről lehúztam és így párolódott 20' csupán ezután vettem le a fedőt. Átkavartam majd a gombával összevegyítettem. Nagyon finom!
Ui: Általában nem szokásom semmilyen tésztát a feltéttel összekeverni  mielőtt tányérba tenném de ez így finom!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Csigabige írta...

Húh, az aztán tetszetős egytálétel :)

Éva írta...

Csigabige köszi!