2015. március 2., hétfő

Zserbó kis változtatással

Hosszú évek óta használom ugyanazt a receptet  nagyon finom, a  család szereti ! Most mégis úgy döntöttem hogy kicsit változtatok:  tészta  marad a régi csupán a töltelék és az elkészítési mód változott és sikeres lett nagyon finom!                                                                              
                                                                                   
Hozzávalók:
tészta:
35 dkg. liszt
1 egész tojás
5 dkg. cukor
20 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír)
1 dl tej
1 dkg élesztő
csipetnyi sütőpor és só
töltelék:
24 dkg. darált dió
14 dkg cukor
reszelt citromhéj
1 mk őrölt fahéj
sárgabaracklekvár
tetejére:
10 dkg. étcsokoládé
*
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoltam amibe cukrot és lisztet tettem. A lisztet elmorzsoltam a margarinnal  majd hozzá tettem a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót és jól összegyúrtam. A tésztát 5 részre vágtam és egyenként kinyújtottam  28x24 cm  nagyságra amit tepsibe tettem megkentem lekvárral és beszórtam a diós keverékkel . Az utolsó tésztalap tetejét  villával megszurkáltam és előmelegített sütőbe tettem ahol 200 fokon 25' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt a tészta akkor olvasztottam gőz fölött 2 evőkanál olajjal a csokoládét és kentem a tésztára.(Zserbóra sokszor használom a régi hagyományos csokimázat !)  Süteményt csoki  dermedése után szeleteltem nagyon finom  lett!
Ui: Szerintem az eddig  készült zserbómat  felváltja ezután az  új változat !!
                  

5 megjegyzés:

Kritti írta...

Nagyon-nagyon finom lehet ez a zserbó:) Köszi a receptet:)

teller-cake írta...

Látszik rajta, hogy milyen puha, szaftos....tutira isteni finom! :-)

Csigabige írta...

Fincsinek tűnik! Biztosan gyorsan eltűnő típus! :)

Timi írta...

Nagyon jól hangzik ez a recept! :o)
Zserbóból sose lehet elég :o)))

Bridge írta...

Mama is hasonlóan készítette. Finom is. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...