2015. május 31., vasárnap

Eperparfé🍓

                                                                               

Hozzávalók:
1 dl tejszín
1 evőkanál cukor
20 dkg eper  
🍓
Elkészítése: Edénybe öntöttem a tejszínt a cukorral és feltettem melegedni a tűzhelyre közben kevertem. Mikor már elolvadt a cukor levettem  először hagytam szobahőmérsékleten hűlni, majd hűtőbe tettem hűlni. Közben megtisztítottam az epret jól megmostam majd lecsurgattam és feldaraboltam. A lehűlt tejszínt habverővel felvertem  közben hozzá adagoltam az epret amivel tovább vertem. Szilikon muffin formákat vízzel kiöblítettem és ebbe kanalaztam az epres habot amit mélyhűtőbe pakoltam. Pár órával később könnyen kiborítottam a formából és már  kanalazhattuk  is a hűsítő finomságot! / Ebből a mennyiségből 7 db lett. Természetesen lehet édesebbre de talán így jobban érződik a gyümölcs ! Mennyiséget is lehet növelni akkor vízzel öblített őzgerincformába érdemes önteni./ 
Kellemes   nassolást!

Nincsenek megjegyzések: