2015. május 18., hétfő

Margaréta sütemény

                                                                             

Hozzávalók:
21 dkg liszt
14 dkg. margarin
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
csipet só,
lekvár  a tészta töltéséhez
*
Elkészítése: A hozzávalókat a lekvár kivételével összegyúrtam és  egészen vékonyra  nyújtottam.Ezután cakkos fánkszaggatóval korongokat szúrtam a tészta feléből  a másik feléből olyat aminek a közepén lyuk van. Sütőlemezre pakoltam és előmelegített sütőben 200 fokon 10' alatt  aranysárgára sütöttem. A kihűlt  egész korongot  lekvárral/szamóca/ kentem meg és a lyukas tésztát tettem rá.
Sokféle ehhez hasonló receptem van de mind valamiben azért más:) Egyben hasonlóak mind nagyon finom!

1 megjegyzés:

Timi írta...

Fincsi lehet!!! :)