2015. július 26., vasárnap

Fehércsokis-fahéjas pöfeteg

Blogomban már szerepel különböző ízesítéssel ami mind nagyon finom volt! Most mivel gyors döntésem volt hogy ezt süssek így  lett ilyen  alapanyagból:)
                                                                               

Hozzávalók:
5 dkg margarin
5 dkg cukor
1 db tojás
10 dkg csokoládé/most fehér/
12,5 dkg liszt
1 evőkanál tej
1/2 cs vaníliacukor
1/2 cs sütőpor
1 teáskanál fahéj
porcukor hempergetéshez
🌺
Elkészítése: Margarint a cukorral és tojással jól kikevertem. Gőz fölött megolvasztottam a csokoládét és hozzáöntöttem a keverékhez. A többi száraz hozzávalókat  egy külön edénybe összevegyítettem majd  ezt is hozzátettem a csokis keverékhez a tejjel együtt. Jól összekevertem és fóliával letakarva hűtőbe tettem. Minél tovább tartjuk hidegen annál jobb. Most nekem egész éjszakát hűsölt . Másnap kis golyókat formáltam a masszából amit porcukorba megforgattam  és sütőpapírral bélelt tepsire  tettem egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben 180 fokon 13' sütöttem. Nem szabad sokáig sütni. Nagyon finom lett ez is!
(A többi pöfeteg itt megtalálható! )
Jó étvágyat  kívánok !

2 megjegyzés:

Timi írta...

Amikor pont ma a Lidl-ben voltam, venni akartam fehér csokit...de aztán valahogy elmaradt... pedig mintha csak megéreztem volna, hogy venni kell! De majd holnap megpróbálok beszerezni egyet :o) Nagyon szeretem a fehér csokit, no meg a fahéjat is!!!

Éva írta...

Timi majd vásárolsz és elkészíted nagyon finom. Egészségetekre!