2015. július 6., hétfő

Kalács más formában

Készítettem én egy igen finom kalácsot még régebben és már akkor eldöntöttem hogy  a sütése ismétlésénél más formába  is kipróbálom mint ahogy azt láttam a felfedezett oldalon is!
                                                                                 
Megsült a kalács  pihen a  formában
Hozzávalók:
3 dl tej
5 evőkanál cukor
5 dkg olvasztott margarin
1/2 tk só
50 dkg liszt
1 cs. szárított élesztő
*
majd kivettem belőle  és kicsit vártam..

Elkészítése:A hozzávalókból bedagasztottam a tésztát amit 1,5 óráig pihentettem. Enyhén lisztes deszkára borítottam ahol  8 felé vettem  egyenként a tészta gombócot  kicsit átgyúrtam  megsodortam  és feltekertem mint egy brióst. Mikor elkészültem az egésszel tortaformát olajjal kikentem és ebbe pakoltam bele. Letakartam és még 40' pihentettem. Langyos tejjel átkentem a tészta tetejét.
Előmelegítettem a sütőbe 180 fokon 30' sütöttem./ A sütő alsó részére edénybe vizet tettem!/
                                                                           
de nem  bírtam sokáig várni a kóstolással:-))
Nagyon -nagyon finom pihe-puha tésztája van  ! Ha szereted  a kalácsot  érdemes egy próbasütést csinálni  és nem fogod megbánni:) Örülök hogy rátaláltam erre a receptre!!

4 megjegyzés:

Timi írta...

Ezt feltétlenül ki fogom próbálni! Annyira jól néz ki! És nincs benne tojás? Hm..ez érdekes :o)

Katalin írta...

Nagyon mutatós lett, és látszik rajta szép foszlós lett! Finom lehetett!

Emőke írta...

Ez a kalács gyönyörűűrű!
Olyan mint egy- egy kedves almaarcú idős néni kontya:-)))
Abban pedig biztos vagyok, hogy ínycsiklandó, Évikém köszönöm a látványt és a receptet is!

Éva írta...

Timi egészségetekre!
Katalin köszi, nagyon finom volt!
Emőke köszönöm kedves szavaidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...