2015. július 22., szerda

Pecc pite "Ízőrzők" Tápióbicske

                                                                                
(Fél adagból készítettem azt írom le a tepsi amiben sütöttem 25x19 cm ! )
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 db tojás
7,5 dkg margarin
csipet só
10 dkg cukor
1/2 liter tej
1,5 dkg élesztő
tepsi kenéséhez zsír vagy margarin
*
Elkészítése: Kimért liszthez  tettem a cukrot, tojást,  csipet sót, puha  margarint és az elmorzsolt élesztőt az egészet összekevertem majd hozzáöntöttem a tejet amivel tovább kevertem . A tészta állaga hasonló a palacsintához folyékony. Zsírral kikentem a tepsit és beleöntöttem a masszát. Előmelegített sütőben  200 fokon 25' sütöttem. Hagytam kicsit hűlni a tepsiben majd nagy kockákra felvágtam. Porcukorral megszórtam és finom málnalekvárt kanalaztam mellé! Nagyon finom!
Jó étvágyat !

5 megjegyzés:

Timi írta...

Ilyen pitét már én is csináltam, csak több tojással és élesztő nélkül :o) De ki fogom próbálni ezt a változatot is! Köszi!

Vicuska írta...

... és milyen egyszerű!

Ani írta...

Hű, de finom lehetett! Málnalekvár!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gerdi írta...

Előbb azt hittem, tejes pite. De mégsem, mert ez élesztős. Tetszik, biztosan kipróbálom!

Emőke írta...

Kipróbálom, köszönöm, egészen gyönyörű amit sütöttél, nagyon szeretem, hogy sokszor készítesz ízőrzők receptet, de hiszen tudod♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...