2015. július 21., kedd

Hús nélküli rakott zöldbab

                                                                                 

Hozzávalók:
30 dkg zöldbab
8 dkg rizs
1,5 dl tejföl
1 tojás
fűszerek: só, őrölt bors, ételízesítő
margarin
*
Elkészítése: Babot megtisztítottam feldaraboltam majd kevés ételízesítővel fűszerezett vízben  roppanosra főztem. Rizst a szokásos módon megfőztem / ill. ahogy én szoktam pirítottam majd felöntöttem vízzel kicsit fűszereztem és  letakarva hagytam megpuhulni. Jénai edényt margarinnal kikentem ebbe pakoltam a bab felét  amire rizst tettem majd a bab másik felével betakartam.  Tejfölbe elkevertem a tojást  pici borsot és sót tettem  hozzá   és ráöntöttem  a babra. Volt kevés sajtom ezt is ráreszeltem a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem.
Jó étvágyat kívánok !

3 megjegyzés:

Gerdi írta...

Én is szeretném hús nélkül is! Ki is fogom próbálni, jó sok sajttal!

aranyos fodorka írta...

Jó ötlet, ki fogom próbálni én is - minden van hozzá itthon és relatíve gyorsan elkészül. Így nyáron nem mellékes szempont.

Vicuska írta...

Tetszik!!!