2015. augusztus 14., péntek

Diós-málnalekváros keksz

                                                                               
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
8 dkg darált dió
1 db tojás
+lekvár
*
Elkészítése: Lisztet a margarinnal összemorzsoltam majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrtam belőle. Fóliába tettem és hűtőben pihent 30'. Ezután enyhén lisztes gyúródeszkán kinyújtottam a tésztát és cakkos szélű kiszúróval kiszaggattam.  Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam  amit előmelegített sütőbe tettem és 180 fokon 10' sütöttem. Mikor elkészült és kihűlt a tészta lekvárral  kettesével összeragasztottam .
Ui: Nők lapja Konyha legutóbbi számában találtam ezt a receptet bár ott friss málnakrémmel volt elkészítve.Nekünk így is nagyon finom volt!

4 megjegyzés:

Gerdi írta...

Finom kekszeket sütöttél! Nekem is tökéletesen megfelel málnalekvárral! :-)

Vicuska írta...

A málnalekvár már alapból jó, hát még a dió! :) Mindez egyben? tökéletes! Tetszik a cakkos széle.

Gerdi írta...

Megsütöttem, málnalekvárral és dupláztam az adagot. Nagyon finom lett, köszönjük a receptet! :-)

Emőke írta...

Sütik Évitől mappába ugrott a recept!
Nagyon szép és ízletes finomság, köszönöm.....
Tegnap este az ízőrzők műsor alatt eszembe jutottál:-)
Puszi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...