mert szeretjük akár gombócba, derelyébe vagy egyéb süteménybe ! Mivel a forróság elmúlt így nálam is elkészült a szilvalekvár, kicsit még várok aztán jön a lecsó is ....... remélem:)
Az idén a szilvalekvár elkészítésénél maradtam a régi megszokott és jól bevált módszeremnél !
Szilvát megmostam jó alaposan, magját kivettem. Nagy zománcos fazékba szoktam főzni aminek ép a zománca .10%-os ecetet öntöttem az edénybe kb. 1 dl és kezemmel jól átsimítottam az edény belsejét hogy mindenütt érje az ecet. A fölösleget pohárba kiöntöttem, majd a szilvát beleöntöttem amire 2 evőkanál ecetet ráöntöttem. Feltettem tűzhelyre az edényt és lassú tűznél semmi kavarás nem szükséges hagytam a szilvát főni. Mikor már látszott hogy apad össze akkor öntöttem rá a cukrot egészen kicsit óvatosan megkevertem . Mielőtt levettem volna akkor szórtam rá késhegynyi szalicilt. Átkavartam majd az előre odakészített kimosott üvegekbe kanalaztam. Törlőkkel letakarva hagytam másnap reggelig dunsztba.
(Csupán tájékozódásképpen írom le: 2,5 kg gyümölcs, 50 dkg cukor 4 órát főztem- ebből lett 6 üveggel !)
10 megjegyzés:
Off: Kedves Éva! Nem tudom, hogy már más is jelezte (esetleg észrevette, de nem jelezte) amikor a Te oldaladat megnyitom, akkor automatikusan az én blogom (ami a Tiéd mellet van megnyitva) átvált vagy játék oldalra (jobb esetben) vagy szex oldalra. Nem tudom mi a pontos oka, sejtem, hogy beállítási dolog Nálad. Kérlek nézz utána, mert senki másnál megnyitásakor nem jelenik ez meg csak ha Nálad járok!
Sajnálnám, ha emiatt kellene Téged törölnöm. Köszönöm! Kavics
Én is tervezek főzni, szeretjük a szilvalekvárt.
Kavics köszönöm hogy jelezted a problémát! Nem tudom hogy mit kéne a beállításnál megnéznem, ha tudod kérlek tájékoztass! Reklám oldal felugrással másnál is találkoztam
Jönnek a gyerekek haza a héten megkérem majd hogy segítsenek !
Miért kell bele ecet?
Nálam is hasonló "technikai" bajok vannak, morgok is, amikor be kell csukogatni a kéretlenül felugró reklámokat. Sajnos azt nem tudom, miként kell ezt beállítani, de a fiatalok majd adnak tanácsot.
Szilvalekvár témához: az enyém majdnem ilyen, csak sütőben, tepsiben csinálom és jóval kevesebb cukor kell hozzá (nagy tepsihez 4-5 evőkanál). 2-3-szor kell csak kicsit megkevergetni, igaz, takarék lángon jó sok idő kell, mire elkészül. Miként már sokszor írtam, én BELE a lekvárba soha nem teszek tartósítót. Az üveget 2 réteg celofánnal zárom le és aközé szórom a tartósítót. Így amit megeszem, az vegyszermentes.
Tetszik a szilvalekvár-főzési módszered, főleg, hogy kavarni sem kell. Az ecetnek köszönhető, hogy nem ég le? Én meg 3 órát kavargattam...
Az oldalad megnyitásakor velem is ezt teszi: mikor visszamegyek a sajátomra, valami reklám fogad. De visszalépek s ennyi. Eszembe sem jutott, hogy töröljelek. Más oldal esetében is találkoztam ezzel, tehát nem vagy egyedi eset.
Hétvégén nálunk is be fog következni!
Ez a játék- és reklám oldal felugrás nálam is elég sűrűn előjön, amikor blogokat nézek, legyen az bárkié. Nem tudom mitől lehet, de nagyon bosszantó. Van amikor még zene is jön vele együtt. Ez természetesen nem a blogtulajdonosok hibája, valahonnan "csak úgy" jön :-)
A lekvárod finom lehet, jó neked, hogy már túl vagy a főzésen!
Éva, ha tudnám már írtam volna. Sajnos nem tudom mi a megoldás. Remélem a gyerekeid tudnak majd segíteni!
Köszi Éva :-)
Évikém én is tapasztaltam már, hogy a blogodból kilépéskor előjön egy teljes oldalnyi reklám. De kiikszelem és akkor vége.
Nálam is van olyan, ezt most fedeztem fel, hogy a T-Home -Magyar Telekom Nyrt) berakta a teljes tevékenységét bemutató reklámját az egyik receptem mögé. Ha rákattint az olvasó a Összes receptemet bemutató Tartalomjegyzék oldalon, akkor nem a recept jön be hanem az ő reklámjuk. Már írtam nekik, hogy azonnal szüntessék meg, mert ehhez én nem járulok hozzá. Mit képzelnek, hogyan tehetnek ilyen alattomos szemétséget.
A lekvárok ezt az eltevési módját én is ismerem, anyukám is régen - mert már most 91 éves és nem főz lekvárt - így főzte. Én még maradok a jól bevált eltevési változatomnál.
Megjegyzés küldése