2015. szeptember 10., csütörtök

Fahéjas-cukros briós

                                                                               
Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg liszt
1,2 dkg élesztő
6 dkg cukor
2,5 dkg margarin olvasztva
csipet só
2 db tojás sárgája
1,3 dl tej
kenéshez: 
tojásfehérje
1 evőkanál cukor
1 tk őrölt fahéj
*
Elkészítése: A kimért tésztához  tettem  a cukrot , tojás sárgáját,  elmorzsolt élesztőt ráöntöttem a langyos tejet sót és elkezdtem bedagasztani majd az olvasztott margarint is hozzátéve készre dagasztottam a tésztát. Mikor már jól elvált az edénytől  megliszteztem letakartam és hagytam duplájára kelni. Ezután enyhén lisztes deszkára borítottam ahol ismét átgyúrtam , 6 részre vágtam és a tésztákat egyenként hosszúkás rúdnak sodortam majd csiga formába feltekertem . Sütőpapírral borított tepsibe tettem ahol még 10' pihentettem. Ezután tojásfehérjével megkentem és a cukor - fahéj keverékével beszórtam. Előmelegített sütőben 180 fokon 30' sütöttem. Nagyon -nagyon finom!
Forrás: Nők Lapja Konyha újság!

6 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon finom lehet!!!! :o)

Katalin írta...

Nagyon szépek, szinte nevetnek :-)

aranyos fodorka írta...

Már nem először történik, hogy a blogodban böngészve akadok olyan valamire, amit nagyon rég sütöttem. Hát most is....:-) A hét végére biztos megsütöm megint a brióst, nagyon szeretik a gyerekek is.

Okki írta...

Szépségesek lettek a briósok! :)

Karamella írta...

Köszönöm ezt a receptet nagyon finomak lettek ezek a briósok és nagyon jó ez a tészta recept,máshoz is fel fogom használni.

Éva írta...

Timi köszi, valóban nagyon finom!
Katalin köszi!
aranyos fodorka ennek örülök legalább adtam egy tippet!
Okki köszi!
Karamella váljon egészségetekre, örülök hogy ízlett!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...