Hozzávalók:
10 dkg török mogyoró/pörkölve/
8,5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál cukor
4 dkg vaj
1,5 dkg kakaópor
*
Elkészítése: Először a mogyorót törtem pucoltam meg. Felforrósított teflon edénybe öntöttem a magot és addig pirítottam még pattogni nem kezdett. Akkor egy tiszta konyharuhába öntöttem és ledörzsöltem a héját. A magot beletettem a késes turmix gépbe és össze aprítottam majd fokozatosan tettem hozzá a vajat, kakaóport, cukrot és végül a gőz fölött megolvasztott csokoládékat. Az egészet összeturmixoltam 4-5' alatt majd üvegbe töltöttem ! Nagyon finom!
Blogomban megtalálható egy másik recept is a nutella házi készítéséről !
Blogomban megtalálható egy másik recept is a nutella házi készítéséről !
Ui: A jelzett oldalon ahol találtam a receptet azt írja hogy minél nagyobb teljesítményű a gépünk annál jobban pépesíti a mogyorót, de ha darabos az sem probléma azon legalább látszik hogy házi:-)) Nekem is vannak pici darabok benne de ez nem zavar, legközelebb diódarálóval fogom ledarálni !!
4 megjegyzés:
De jó!
Imádjuk a nutellás palacsintát, de piszok drága, így a vásárlás végén mindig visszakerül a polcra, de most már egyáltalán nem bánom, hogy nem kell az a sok e betűs izé.
Egy láda mogyoró figyel a spejzben és a banánosat is ki fogom próbálni!
Köszönöm!
De finom lehet, és biztosan egészségesebb, mint a bolti :-)
Igen, ha ledarálod a diódarálóval előtte a gép is könnyebben dolgozik, meg krémesebb is lesz.
Aranyalma örülök hogy van egy lehetőséged ennek a kipróbálására és akkor nincs akadály a finom palacsinta elkészítésére:-)) Ha mogyoró van akkor nem szabad kihagyni, de a banános is finom volt !
Katalin nagyon finom!
Bridge sajnos hogy nekem is utólag jutott ez az eszembe!Majd legközelebb:)
Megjegyzés küldése