2019. április 8., hétfő

Konyhai mennyiségek átváltásai

Az előző évben is  gyűjtöttem margarinos kódokat aminek eredményeképpen megkaptam a 2018.év Nagy Rámakönyve-t. A sok jó recept mellet mindig van valami meglepetés aminek hasznát vehetem, többször kaptam már  torta díszítésre alkalmas kelléket   most viszont ezt a hasznos leírást csatolták aminek úgy gondolom sokunk hasznát veheti. Ezt szeretném veletek megosztani:

📌 ÁLTALÁNOS KONYHAI MÉRTÉKEGYSÉGEK: 
1 ml =15 csepp =1 g
1 kávéskanál(kk.) =5 ml = 5 g
1 evőkanál(ek.) = 15 ml =15g
1 cup (bögre/csésze) = 240 ml = 240 g 

📌LISZT:
1 kávéskanál(kk.) = 2 g
1 evőkanál (ek.)   = 10g 
1 cup (bögre/csésze)= 160 g 

📌MARGARIN:
1 kávéskanál (kk.) = 4 g
 1 evőkanál ( ek.) = 17 g
1 cup (bögre/csésze)= 230 g

📌CUKOR:
1 kávéskanál ( kk.) = 3 g
1 evőkanál (ek.)     =14 g
1 cup (bögre/csésze)= 230 g

📌PORCUKOR:
1 kávéskanál (kk.) = 2 g
1 evőkanál (ek.) =    12 g
1 cup(bögre/csésze) =160g

📌KEMÉNYÍTŐ:
1 kávéskanál(kk.) = 3 g
1 evőkanál ( ek.) =  9 g

📌SÜTŐPOR:
1 kávéskanál(kk.) = 4 g
1 evőkanál (ek.)  =12 g      

📌SÓ:
1 kávéskanál(kk.) = 3 g
1 evőkanál (ek.) = 15 g       
Mindig jó ha tudjuk mi mennyi:)
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...