Hozzávalók:
15 dkg finomliszt BL55
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tk só
2,5 dl langyos víz
1/2 dkg élesztő
+ kovász
*
Kovász hozzávalói amit előző este készítettem el:
10 dkg finomlisztBL55 +1 dl víz + 1/2 dkg élesztő:ezeket összekevertem és letakarva hagytam konyhapulton!
Elkészítése: Kimértem a liszteket amiket összekevertem majd beleöntöttem a kovászt sót és vízben feloldott élesztőt és jól bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam 20' pihenni ezután ismét átdagasztottam/ ekkor már liszt nem kell hozzá/ megformáztam és egy szögletes formát sütőpapírral béleltem és ebbe tettem bele a tésztát amit ismét hagytam letakarva pihenni még duplájára megnőtt. Éles késsel bevágtam a tetejét. Előmelegítettem a sütőt 220 fokra. Nagyobb méretű sütőzacskóba vizet spricceltem és beletettem a formát majd a zacskót lezártam és betettem a sütőbe ahol 220 fokon 40' sütöttem ezután kivettem a sütőből a zacskót levettem és papírral együtt a kenyeret tepsibe pakoltam ahol még 10 percig sütöttem.Mikor elkészült vízzel spricceltem le és rácson hagytam kihűlni. Most ismét lemértem: 70 dkg
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése