Hozzávalók:
150 g vaj
100 g étcsokoládé
100 g cukor
2 db tojás
1 teáskanál vanília aroma
375 g finomliszt BL55
12 g sütőpor
80 g kakaópor
100 ml 2,8 % tej
külsőleg:
50 g porcukor
100 g kristálycukor
150 g vaj
100 g étcsokoládé
100 g cukor
2 db tojás
1 teáskanál vanília aroma
375 g finomliszt BL55
12 g sütőpor
80 g kakaópor
100 ml 2,8 % tej
külsőleg:
50 g porcukor
100 g kristálycukor
🌸🌸
Elkészítése: Csokoládét gőz fölött megolvasztottam. A száraz hozzávalókat összekevertem. Vajat a cukorral kikevertem majd hozzátettem a tojásokat és az aromát amivel tovább kevertem. Óvatosan beleöntöttem a megolvasztott csokoládét átkevertem ezzel is majd a száraz hozzávalókkal és végül a tejjel kevertem össze. A masszát 2 órára hűtőbe pakoltam. Két külön edénybe tettem a porcukrot és kristálycukrot. A masszából kis gombócokat csináltam amit először a kristálycukorba majd a porcukorba forgattam és végül beletettem a sütőpapírral bélelt tepsire kicsit egymástól távolabb. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem. Hagytam kihűlni a tepsin és óvatosan tányérra pakoltam. Nagyon finom!
Megkínálhatlak?
A recept innen !
A recepthez volt mellékelve ez a leírás:
A recepthez volt mellékelve ez a leírás:
"Ez egy
amerikai sütemény Martha Stewart-tól származik, de már láttam magyarosított
pöfeteg sütemény néven. Bár kinézetre olyan, mint egy puszedli, ez nem az,
kívül ropogós belül pedig lágy és főleg nagyon csokis. Szerintem hasonlít a
Brownie-hez. Leszámítva, hogy picit pihennie kell a tésztának a sütőben nagyon
gyorsan készen van."
3 megjegyzés:
Nem ismertem a receptet! Nagyon jónak hangzik, vasárnapi deszert fog lenni!Köszönöm% Minden jót kívánok, kedces Éva!
Már láttam másoknál, több helyen is, de még soha nem sütöttem ilyet.
Nagyon guszta lett a tiéd, egyszer szívesen megkóstolnám, mert biztos nagyon finom!
Horváth Emerencia örülök hogy tetszik, váljon egészségetekre!
Katalin örülök hogy tetszik, köszi!
Megjegyzés küldése