2016. január 3., vasárnap

Leveles tészta/ házilag /cukor nélkül/

Nagyon szeretem és gyakran használom a bolti leveles tésztát  aminek előnye hogy  csak kinyújtom és bármilyen töltelékkel és bármilyen formában készíthetem. / blogomban sok található belőle/ .A tészta házilag készített  változatát is kipróbáltam ami szintén szerepel a süteményeim közt. Most ismét  rátaláltam egy házi változatra és természetesen mivel nem igényel sem túl sok alapanyagot sem nagy munkát így egyből ki is próbáltam. Lehet dupla mennyiségből is készíteni de nekünk most a fél adag is elégnek bizonyult ezt írom le!
                                                                            

Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg margarin
1 db tojás sárgája
1 dl tejföl
olvasztott zsír
*
Elkészítése: A lisztet és a darabolt margarint összemorzsoltam majd a tojás sárgáját és a tejfölt hozzátéve összegyúrtam .Ezt a tésztát kinyújtottam vékonyra és olvasztott zsírral megkentem  majd feltekertem a tésztát mint a bejglit. Fóliába tekertem és hűtőbe tettem 2 órára. (Úgy írja a recept hogy legalább 1-2 óra hűtő  a felhasználás előtt , de akár másnap is lehet készíteni a süteményt !) Mikor a hűtőből kivettem a tésztát, kicsit lelapogattam majd vékonyra kinyújtottam  középen hosszában kettévágtam  majd háromszögekre daraboltam , A feldarabolt tészta szélesebb oldalára  birslekvár és darált dió keverékét tettem és  feltekertem  ezután sütőpapírral bélelt tepsire raktam ahol felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem! A tészta cukor és só nélkül készült !!
Jó étvágyat kívánok !

3 megjegyzés:

Ani írta...

Jól néz ki ez a süti is. Ügyes vagy. Egyszerű játék van nálam. Kukkants be!

Vicuska írta...

Jónak tűnik a recept! Nekem is van tejfeles változatom a gyors leveleshez. Mennyire lett réteges, nem írtad le a tapasztalatod :) Nagyon boldog új évet kívánok!!!

Éva írta...

Ani köszi.Köszi a meghívást is!
Vicuska finom és egyszerű. Réteges lett bár most kicsit túl szorosra tekertem. Nagyon szépen köszönöm és viszont kívánok Nektek is minden jót és szépet!