2016. február 21., vasárnap

Sváb krumplisaláta LVK.4 fordulójára!

Melinda blogjátékának ebben a fordulójában Németország egyik konyhájában jártam és most az előzőleg már elkészített  édesség mellé/amit később hozok/ ezt a salátát választottam! A receptet itt találtam !
                                                                             


Hozzávalók: 4-5 db krumpli, 1 db lila hagyma, 1 kocka alaplé, 2-3 evőkanál fehérbor-ecet, 2-3 evőkanál olaj, só, őrölt bors.
Elkészítése: Héjában megfőztem a krumplit majd megpucoltam és felkarikáztam. A hagymát apró kockákra vágtam. Felfőztem  1/2 l vízben az alaplé kockát . A krumplit edénybe tettem ráöntöttem az alaplét/előtte szitán leszűrtem/ majd hozzátettem a hagymát sót és őrölt borsot valamint az ecetet és hűtőbe tettem 30'. Mikor kivettem a hűtőből ráöntöttem az olajat és átforgattam az egészet. Húsok mellé nagyon finom lehet! Most hamis fasírthoz ettem amihez szintén nagyon finom volt!
Jó étvágyat kívánok hozzá!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett! De majd várom az édességet is :-)

Unknown írta...

Nekem tetszik az ötlet.én a lilahagyma helyett új hagymát használnék.s adnék bele friss paradicsomot és paprikát is.

Éva írta...

Katalin köszi, majd hozom!
zita mizsei üdvözöllek ! Ezt a fajta salátát most készítettem először igyekeztem betartani a recept leírást, ha nyári hónap lenne /olcsóbb lenne a zöldség/ talán tettem volna bele friss zöldséget is! Legközelebb majd kipróbálom úgy is :)