2016. március 23., szerda

Csokoládétorta

Az egyik receptes újság melléklete volt egy szilikonos tortaforma ! Most egyszerre  próbáltam ki  a formát és az adott receptet is csupán a krémet változtattam !
                                                                         
Hozzávalók:tésztához: 3 db tojás 15 dkg cukor, 6 dkg vaj/margarin, 5 dkg fehér csokoládé, 1 csomag sütőpor, 20 dkg liszt.krém:3 dl tej, 1 csomag csokoládépuding, 10 dkg margarin, 8 dkg porcukor. sütemény tetejére: 4-4 dkg étcsokoládé és fehér csokoládé.
Elkészítése: A tojást a cukorral habosra kevertem majd hozzákevertem a margarint és a gőz fölött megolvasztott és lehűtött csokoládét.Ezután belekevertem a sütőporos lisztet jól kikevertem majd a formába öntöttem  kicsit a formát az asztalhoz ütögettem hogy a tészta egyenletesen terüljön el a formában . Előmelegített sütőbe tettem ahol 180 fokon 25' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből óvatosan a formából kiborítottam és mikor már kihűlt a tészta akkor kettévágtam. A krémhez a pudingot a tejjel sűrűsödésig főztem majd a porcukrot a margarinnal kikevertem és a már kihűlt pudingot hozzátéve jól kikevertem . Ezzel a krémmel töltöttem meg  a tésztát majd tetejét az olvasztott csokoládékkal díszítettem! Nagyon finom !

5 megjegyzés:

sucika írta...

Nagyon jól néz ki, biztos nagyon finom is! :)

Timi írta...

Ez nagyon finomnak tűnik! Ki fogom próbálni! Köszi! :o)

teller-cake írta...

Szép lett! :-)

Katalin írta...

Gyönyörű lett!

marisz57 írta...

Maga a forma is különleges, biztos nemcsak mutatós, de finom is volt a benne sült torta. :)