2016. április 13., szerda

Zöldbabos bulgur

Régebben egy blogjáték alkalmával  készítettem egy igen finom  zöldbabos rizst. Gondoltam elkészítem bulgurral is jó ötlet volt mert  nagyon finom lett!
                                                                              
Hozzávalók:kevés mennyiségből készítettem: 15 dkg zöldbab, 15 dkg darált hús,  10 dkg bulgur, fűszerek: só, őrölt bors, morzsolt  rozmaring, kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés reszelt sajt és összevágott petrezselyem.
Elkészítése: Először a bulgurt készítettem  elő. Vizet forraltam amibe csipetnyi sót és őrölt borsot tettem. Edénybe öntöttem a bulgurt és a forrásban lévő vízzel leöntöttem annyival ami jól ellepte az edényt letakarva hagytam 25' párában puhulni.  Kevés olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát hozzátettem a darált húst fűszereztem sóval, rozmaringgal és őrölt borssal kicsit együtt pároltam  az egészet majd a babot is hozzátéve és kevés vizet öntve rá fedő alatt puhára főztem.  A végén a bulgurral összekevertem  és  már lehetett is tálalni. Kevés reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel szórtam meg. Nagyon finom!
                                                                           Jó étvágyat kívánok!


2 megjegyzés:

Bridge írta...

Tegnap elolvastam a bejegyzést. Ugyan a zöldbabos rizst nem néztem meg hogy készíted, de ötletnek jó volt, és megsütöttem a saját változatomat ma ebédre. Köszi. :)

Éva írta...

Bridge örülök hogy tettél egy próbát, egészségedre! Nekem a babos és a bulguros változat is nagyon ízlett!