2016. május 19., csütörtök

Fahéjas-kókuszos keksz

Régebben  csokis-kókuszos változatban készült, most az unokák által is kedvelt fahéjjal ízesítettem!
                                                                          

Hozzávalók: 12,5 dkg margarin, pár csepp vanília aroma, 9 dkg porcukor, 12,5 dkg liszt, 2 teáskanál őrölt fahéj, 5 dkg kókuszreszelék, cukorka.
Elkészítése:Margarint a cukorral és az aromával kikevertem majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrtam belőle. Apró gombócokat formáltam a tésztából amit sütőpapírral  bélelt tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb és egy üvegpohár aljával lenyomtam a tésztát. Közepébe cukrot tettem és előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem. Nagyon finom lett ez a fahéjas változata is!
(Ideális édesség  kirándulásra  kicsiknek  nagyoknak egyaránt!)
Megkínálhatlak?

                                                                                     

4 megjegyzés:

Palkó írta...

Igen, kérek szépen! :)
És köszönöm szépen a receptet is!

Éva írta...

Palkó legközelebb gondolok rád, sajnos már unokák eltüntették! Egészségedre!

Bridge írta...

Néztem az apró képen, hogy milyen jó a formád, azután olvastam, hogy üvegpohár alja... :) Nagyon ötletes, és mutatós.

Éva írta...

Bridge köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...