2016. június 27., hétfő

Paradicsomos tésztaszósz/ házilag

Minden megmaradt alapanyagot szeretek felhasználni , most ezekből  készítettem  ezt a szószt! Volt vegyes zöldség, felbontott megmaradt 1,5 dl paradicsomlé +  kellett hozzá még kétféle hagyma, 2 paradicsom,  házi fűszerkeverék és legalább két alkalomra elég lesz feltétnek!
                                                                          
Hozzávalók: Feldarabolt vegyes zöldség:zeller, sárgarépa,fehér répa mérni nem mértem kb.15 dkg lehetett, 1 kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 1,5 dl paradicsomlé, 2 tk házi olasz  fűszerkeverék, 2 evőkanál olaj, csípős paprika.
Elkészítése: Hagymát megtisztítottam apróra vágtam, fokhagymát tisztítás után lereszeltem. Olajon megdinszteltem a kétféle hagymát és a vegyes zöldséget. Forró vízbe tettem a paradicsomot héját lehúztam és feldaraboltam majd a párolt zöldséghez tettem  és a fűszereket  is hozzátéve kicsit főztem. Levettem a tűzhelyről leturmixoltam és visszatettem  a tűzhelyre a paradicsomlevet is hozzáöntve együtt felfőztem majd a kimosott üvegekbe töltöttem és lezártam. Mikor kihűlt akkor tettem hűtőbe !
1./ Bármilyen tésztát kifőzve ezt a szószt felmelegítés után ráöntve és sajttal megszórva igen finom ebédünk lesz. belőle !
2./ Másik lehetőség: kevés darált húst lepirítani ezzel a szósszal összekeverni és úgy tenni tésztára ami szintén  igen jó lehet!
Házi mindig finomabb !

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Ügyesen megoldottad a maradékok felhasználását, és ráadásul nagyon finom lehetett :-)

Évi - Ízek és utazások írta...

Nyami, nyami! De fincsi lehet!

Éva írta...

Katalin köszi, finom volt a felét a mai napon már felhasználtam.
Évi finom volt!