2016. június 29., szerda

Paradicsomos zellerleves

                                                                             
Hozzávalók:
1 db kisebb zellergumó
1 db vöröshagyma
2 ek olaj
1 kis doboz paradicsompüré
só,pirospaprika,
őrölt bors, csípős paprika
cérnametélt
*
Elkészítése:Megpucoltam a zellert és vékony csíkokra felvágtam. Vöröshagymát apróra vágtam és az olajon megdinszteltem, megszórtam pirospaprikával  hozzátettem a zellert és felöntöttem kb. 1 liter vízzel  paradicsompürét, sót , őrölt borsot tettem hozzá és addig főztem még a zeller megpuhult.  Tűzhelyről levettem  az edényt és bár a zellert  puha volt azért turmixoltam rajta majd visszatettem és mikor ismét főni kezdett akkor szórtam bele pici csípős paprikát és maréknyi cérnametéltet (amit összetörtem apróra). Kevés vizet még öntöttem hozzá és készre főztem! Nagyon finom!
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Nora írta...

Kedves Éva!
Nem ezzel a recepttel kapcsolatban kérdeznélek,néztem a télire szánt finomságaidat,és nagyon tetszik ,ahogyan kicsinosítod az üvegeket.
Mit használsz a díszítéshez? Valamilyen maradék anyagot?
Én is szeretném,ha ilyen szép lenne a kamrapolcom!😃

Éva írta...

Üdvözöllek Nora !Örülök hogy tetszenek, kérdésedre válaszolva : általában valóban régi anyagokból de legtöbbjén mintás szalvétával zárom le az üvegek csavaros tetejét. A címkéket az interneten szoktam keresgélni ingyen letölthető címkéket amit én kiválasztok és a lányom szokta kinyomtatni.Az elmúlt évben egyik nagy bevásárló áruházban lehetett kapni azt is a lányom vette!Remélem tudtam segíteni és a télire eltett befőttjeid kapnak majd szép "ruhát" amiben tudsz majd gyönyörködni! Jó készülődést !

Nora írta...

Köszönom a gyors választ. A zsemléid gyönyörűek,azt hiszem ezt el kell készítenem.

Éva írta...

Nora köszi!