2016. július 14., csütörtök

Túrós lepény "Ízőrzők" Kisnána

Műsorban a megszokott nagy adagban sütött helyett,  próbáltam kisebb tepsihez alakítani a receptet!
                                                                               


Hozzávalók:tészta: 25 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, csipet só, 1 db tojás, 7,5 dkg margarin,  1,/2 dl tejföl, töltelék: 30 dkg tehéntúró  2 db  közepes krumpli, 10 dkg cukor, 1 egész tojás, 1,5 dl tejföl.
Elkészítése: Tejfölbe morzsoltam az élesztőt kevés lisztet kevertem el benne  . Kimért lisztet összemorzsoltam a margarinnal majd a többi hozzávalóval és a tejfölös élesztővel tésztának összegyúrtam  letakarva hagytam duplájára kelni. Közben megfőztem a krumplit héjában kihűtöttem  megpucoltam és  krumplinyomón átnyomtam  hozzákevertem a túrót és   a többi hozzávalóval együtt kikevertem. Tepsit margarinnal kikentem liszttel beszórtam , a tésztát kinyújtottam és a tepsibe tettem próbáltam a tepsi oldalára is kicsit felhúzni a tésztát. A tölteléket  beleöntöttem a tésztára és elegyengettem  majd  és kaprot  szórtam rá. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. Még langyos volt a tészta mikor felkockáztam.Nagyon finom !( Túróra kapor helyett akár fahéjat is szórhatunk!) Tepsi  mérete amiben sütöttem:22x29 cm.
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

De érdekes, hogy a túrótöltelékben krumpli is van, de nem lehet rossz :-) Szép guszták a szeleteid a kaporral!

aranyos fodorka írta...

Elolvasva a receptedet jutott eszembe a nagymamám túrós lepénye, ő is kaprot szórt rá - mi nagyon szerettük. Nemrég említettem valakinek, s "húzta az orrát". Hát igen, ízlések és pofonok különbözőek.

Gerdi írta...

De jó kis recept! Már jó ideje szeretném kipróbálni édesen a kapros-túrós tölteléket, mert mifelénk a kapor csak sós ételekbe, sós töltelékbe került. Úgy viszont szeretjük, még Férjemmel is megszerettettem, pedig előtte nem kedvelte.

Éva írta...

Katalin mikor láttam ezt a műsort nekem is ez keltette fel az érdeklődésemet hogy a töltelékbe van a krumpli és nagyon finom! Köszi!
aranyos fodorka volt mikor én sem szerettem a kaprot, de idővel az ízlésünk is változik azt veszem észre magamon!
Gerdi magába a töltelékbe nem tettem csupán a tetejére szórtam de nagyon finom! Egészségetekre!

Évi - Ízek és utazások írta...

Kedves Éva! Mivel sosem tudom eldönteni, hogy a bejegyzésemnél látják-e a válasz kommentet, így itt köszönöm meg a kedves hozzászólásod a legutóbbi posztomhoz. Szóval: Köszönöm Anya nevében is! :) Remélem, azért Neked is lesz lehetőséged nyáron a lányaiddal együtt lenni, és anya-lánya órákat, napokat együtt tölteni. Nekünk azért könnyebb, mert még együtt lakunk. :)