2016. július 16., szombat

Fonott kalács

Mikor a kíváncsiságom legyőzte a forróságot:-)) /Pár nappal ezelőtt  sütöttem!/  Megérte mert nagyon finom!                                                                            
Itt még egészben...
Hozzávalók:( 1  kalácshoz) 25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1,3 dl tej, csipet só, 1 egész tojás felverve de csak a fele +1 tojás sárgájának a fele, 3,5 dkg vaj.
                                                                             
és kóstolásra várva:)

Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt teáskanál cukorral és kevés liszttel elkevertem hagytam felfutni. A kimért lisztbe tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel együtt  bedagasztottam  a tésztát a vajat a vége felé dagasztottam  bele  langyos állapotában. Letakartam és 45' pihentettem a tésztát. Ezután gyúródeszkára borítottam ahol három felé vettem egyenként gombócokat formáltam a tésztából és letakartam ismét 10' pihentettem. Az idő letelte után rudakat formáltam a tésztából és hármas fonásban megfontam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ahol a maradék tojással lekentem és 30' pihentettem majd ismét átkentem tojással és előmelegített sütőben 180 fokon 35' sütöttem. Nagyon finom!
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon szépséges! Igazán finom lehet. :)

Katalin írta...

Nagyon szép lett, kívül-belül! A mostani hűvös időben pont ideális ilyet sütni :-)

Emőke írta...

Szívemnek kedves, szép kalács❤️

Éva írta...

Évi köszi !
Katalin köszi, épp akkor mikor sütöttem meleg volt de megérte izzadni!
Emőke örülök hogy tetszik köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...