2016. augusztus 14., vasárnap

Juhtúrós, szalonnás kenyérlángos

Évitől  napokban kaptam egy receptes újságot( köszönöm szépen), a sok finomság közül elsőre ezt készítettem el /fél adagból azt írom le/!
                                                                               

Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg liszt
1/2 dkg élesztő
1 mk cukor
2 evőkanál olívaolaj
1 dl langyos víz
1 mk só
feltéthez:
8 dkg bacon szalonna
10 dkg juhtúró
1 kisebb lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl, só, őrölt bors
*
Elkészítése:Tészta hozzávalóiból  bedagasztottam a tésztát és hagytam duplájára kelni. Közben előkészítettem a feltéthez: apróra vágtam a szalonnát amit kisütöttem, juhtúrót összekevertem a tejföllel belereszeltem a fokhagymát kevés sót és borsot tettem  bele majd az egészet összekevertem. Hagymát felszeleteltem. Tésztát  kinyújtottam  vékonyra  tepsit margarinnal kikentem ebbe tettem a tésztát  majd bekentem a juhtúrós keverékkel rászórtam a kisütött szalonnát és a hagymakarikákat. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom!
Jó falatozást!

4 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Örülök, hogy már választottál is receptet. :) Nagyon guszta ez a kenyérlángos.

Éva írta...

Évi nagyon finom ez a kenyérlángos!Köszi.

Gabriella írta...

...hogy én mennyire rajongok a kenyérlángosért! Jó is, hogy megláttam nálad, ma ez lesz a vacsoránk. :)

Éva írta...

Gabriella egészségetekre!