2016. augusztus 8., hétfő

Olasz húspogácsa tésztával "LVK".7 fordulójára

Melinda  blogjátékának 7.fordulójában "Olaszország" a kiválasztottja!
                                                                         
 
Hozzávalók: Húspogácsához: 40 dkg darált hús, 1 zsömle, 1 db tojás, fűszerek: só, őrölt bors, vöröshagyma, sütésnél prézli- olaj, mártáshoz: 1 kis doboz paradicsompüré, vöröshagyma, só, őrölt bors, rozmaring. széles metélt, reszelt sajt.
😊
Elkészítése: A  húspogácsához apróra vágtam a vöröshagymát kevés olajon megdinszteltem. A zsömlét beáztattam majd kinyomtam és a darált húshoz tettem a vöröshagymával és a többi  hozzávalóval együtt összedolgoztam majd apró gombócokat formáltam amit prézliben megforgattam és forró olajban kisütöttem. Mártáshoz :kevés olajban megdinszteltem a vöröshagymát hozzátettem a paradicsompürét amit dupla mennyiségű vízzel felengedtem fűszereztem sóval, borssal , rozmaringgal és összefőztem. Tésztát szokásos módon kifőztem amit kevés melegített vajra tettem és átforgattam a tésztát. Tányérra szedtem a tésztából  rápakoltam 2 húspogácsát amire paradicsom mártást kanalaztam és sajttal szórtam le. 😋
*  Ismerős ízvilág hisz fasírt és a paradicsom mártás mi konyhánkban is  előfordul de nem  egy tányéron , örülök hogy ezt választottam mert nagyon finom így együtt és  hozzá még a tészta is !
Jó étvágyat kívánok !

3 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon jól néz ki! Szeretem az ilyeneket. Én szicíliai húsgombócot csináltam, az is hasonló.

Katalin írta...

Akkor hát Te is elkészültél az olasz étellel :-) Nagyon fincsi lehet!

Éva írta...

Évi köszi, szicíliait még eddig nem ettem de ha hasonló akkor csak finom lehet az is!
Katalin igyekeztem sok játék van most folyamatban próbálom nem elfelejteni:-))