2016. augusztus 3., szerda

Szilvalekváros- fahéjas puffancs

Előző évről maradt kedvenc  szilvalekvárom hasznosítása céljából készült a fahéj ízesítés csak ráadás! Nem akartam  most bukta formát ezért lett  ilyen egyedi:)
                                                                                
Hozzávalók:25 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 2 dl tej, csipet só, 1 evőkanál cukor, 3 dkg olvasztott margarin, 1 tojás sárgája,  szilvalekvár, tetejére 1 evőkanál cukor+ 1 teáskanál őrölt faháj.
                                                                            
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kevés lisztet szórtam bele és hagytam felfutni. A kimért liszthez tettem a többi hozzávalót és a felfutott élesztőt és bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam 1/2 órát pihenni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam a tésztát majd kinyújtottam  és egy nagyobb pohárral / 11 cm/ kiszaggattam , tészta közepébe tettem a lekvárt és összecsíptem  gömbölygettem  . Zsírral kikent tepsibe pakoltam az összecsípett részét tettem alulra. Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra. A tészta tetejét tejbe mártott kenőtollal átkentem és cukros-fahéjas keverékkel megszórtam. Sütőbe tettem  ahol 200 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom !
/ 6 db lett ebből a mennyiségből de ilyen szép nagyok/
Jó étvágyat!


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Milyen cseles, megszólalásig hasonlít egy zsömlére, de mikor felvágjuk , előbukkan a finom meglepetés!
Nagyon ötletes!!!

Katalin írta...

Először én is azt hittem, hogy zsemlék, aztán mikor olvastam, kiderült, hogy mégsem :-) Tényleg szép nagyok lettek! A házi szilvalekvárral pedig csak finomak lehetnek :-)

Unknown írta...

Szia Éva!

Tudom, hogy te is szeretsz játszani, ezért gondoltam szólok neked is, hogy kiírtam egy régi játék újabb fordulóját, ha érdekel esetleg, nézz be hozzám
http://zsuzsiafazekban.blogspot.co.uk/2016/08/online-vacsora-csata-jatek.html

Éva írta...

Emőke cselezd ki egyszer magadat ezzel mert nagyon finom így együtt a szilvalekvár és a tetején a fahéj :-))
Katalin köszi!
Zsuzsanna Máthé köszi hogy gondoltál rám és szóltál mindkét játékra jelentkeztem!