2016. szeptember 2., péntek

Kínai szilvaszósz

Családunk egyik tagja  kedvence lett  a húsok mellé készített hagymalekvárom. Gondoltam keresek valami más ehhez hasonló finomságot amit kipróbálok találtam is itt . Kicsit bonyolultnak tűnt nem az elkészítése hanem a különböző olyan fűszerek ami az én konyhámban de még a közelben lévő boltunkban sem volt. Így kutakodtam tovább hogy mit mivel lehet helyettesíteni végül először elkészítettem házilag a kínai ötfűszer keveréket majd a szószt. A szósznál is variáltam  kicsit azt írom le amiből és ahogyan én készítettem !
                                                                                 
Hozzávalók: 60 dkg szilva, 5 dkg kristálycukor, 5 dkg barna cukor, 1 tk kínai ötfűszer keverék, 1/2 dl almaecet, 1/2 dl fehér bor, 1 kis fej lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db alma, reszelt citromhéj, 1 tk chili-por.
Elkészítése: Szilvát megmostam kimagoztam. Hagymákat megpucoltam lila hagymát apró kockákra vágtam fokhagymát lereszeltem. Almát megpucoltam apró kockákra vágtam. Ezután nem volt más dolgom mint az egészet egy edénybe önteni többi hozzávalót ráönteni és feltenni lassú tűzön főzni fedő nélkül. Néha átkevertem és 3/4 óra múlva levettem a tűzhelyről egészen kicsit turmixoltam mivel az alma nem lett teljesen pépes, inkább csak azokat nyomtam szét. Megkóstoltam nagyon finom ízkavalkád ! Befőttes üvegbe tettem és hűtőben tárolom . Kíváncsian várom milyen lesz a fogadtatása:-)) Jövő hét végén eldől:)
Ui: Amennyiben ízlik a családnak akkor érdemes lesz venni kevés szilvát kimagozni és lefagyasztani!
Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Ez nagyon különleges lehet! Írtam Neked egy e-mailt! :)

Éva írta...

Évi valóban az finom! Köszi a segítségedet!