2016. november 15., kedd

Krumplis gombócleves "Ízőrzők" Györköny

                                                                              

Hozzávalók:4 db. krumpli,  1 db.sárgarépa, 1 db  fehérrépa, 1 csokor petrezselyem,darabka karalábé és zeller, 3 dkg  szalonna, pirospaprika, só, liszt,1 db  tojás, őrölt bors, 1  db leveskocka.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam és apró kockákra vágtam. Zöldségeket  megtisztítottam és felkarikáztam.  Krumplit enyhén sós vízben feltettem főni. Mikor puha volt pár darabot a vízben hagytam a többit kiszedtem.  A vízben  hagyott krumplihoz tettem a felkarikázott zöldségeket és az apróra vágott petrezselymet  megszórtam borssal és pirospaprikával  és öntöttem  hozzá még kb.1 liter vizet. A leszűrt krumplit összetörtem, szalonnát apróra fölvágtam és kisütöttem majd ráöntöttem a krumplira  lisztet sót és tojást tettem hozzá és összegyúrtam. Kis gombócokat formáltam a tésztából és a forrásban lévő levesbe megfőztem majd  kiszedtem  tálba és  csak annyit tettünk a levesbe amit megettünk. Maradék gombócok akár savanyúsággal  vagy lecsóval második fogásként fogyaszthatóak ! Nagyon finom volt a leves!
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett! Jók ezek az egyszerű, régi vidéki ételek. Régebben mi is rendszeresen néztük az Ízőrzők műsort, nagyon tetszettek.

Vicuska írta...

Ez most jólesne, megkóstolnám. Szuper műsor remek hagyományokkal, ételekkel!

Éva írta...

Katalin én is azért szeretem ezeket az ételeket amit általában ebből a műsorból választok, mert egyszerű és finom!
Vicuska köszönöm!