2016. november 16., szerda

Tejcsokoládés vajkaramella /házilag - Gasztroajándéknak!

Katalin blogjátékára fogom elküldeni ezt az édességet ! Régebbi újságok lapozgatása közben találtam ezt a receptet  is amit eddig még nem teszteltem:)
                                                                                      
Hozzávalók:
 10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 dl habtejszín
csipet só
10 dkg tejcsokoládé
cukorgyöngy
*
Elkészítése: Vajat a cukorral tejszínnel és csipet sóval feltettem főni, alacsony hőfokon állandó keverés közben 20' főztem. Ekkor már kezdett sűrűsödni, ekkor levettem a gázról és kicsit hűtöttem majd apránként tettem hozzá az apróra tördelt csokoládét és simára kevertem vele a masszát. Kerámia tálba öntöttem és hagytam teljesen kihűlni. Kézzel kis golyókat formáltam a masszából és cukorgyöngybe forgattam majd kis kapszlikba pakoltam. Ebből a mennyiségből 30 db lett. Nagyobb muffin papírból kettőt-kettőt  egybe tettem és ebbe tettem 6-6 darabot  majd sütéshez használt zacskót elvágtam  és ebbe tettem bele a finomságokat   végül bekötöttem  a zacskót. Közben azért kóstolást is tartottam:-)) Nagyon finom!
Öröm kapni és  öröm adni !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Csodás desszertet készítettél! Ha van még ötleted, azt is várom a játékra :-)

Timi írta...

Nagyon finom lehet!!!
Gondolom igazi vaj kell hozzá és nem margarin, ugye?

Éva írta...

Katalin örülök hogy tetszik.Lehet hogy küldök még :)
Timi nagyon finom. Mostanában a Ráma vajas ízt használom nagyon jó krémekhez meg ilyen bonbonokhoz !

teller-cake írta...

De jó, anyukámnak el is készítem! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...