2016. november 4., péntek

Mentás csokoládélapok-sütés nélkül

Kicsit korrigálok mert nem mentás mivel nem tudtam beszerezni  ilyen kivonatot , de olvastam hogy édesköménnyel lehet helyettesíteni. Az viszont van ezért teáskanálnyi édesköményt egészen kevés vízbe áztattam és ennek a levét használtam.Fele mennyiségből készült nálam azt írom le !
                                                                                        
Hozzávalók:
2,5 dkg vaj/margarin
12,5 dkg porcukor
pár csepp borsmentakivonat/bármilyen kivonat megfelel/
6 dkg étcsokoládé
*
Elkészítése:Vajat a porcukorral pár csepp vízzel és a kivonattal összegyúrtam. Sütőpapírt porcukorral beszórtam és ezen lapogattam el a masszát kb. 1/2 cm vastagra majd késsel feldaraboltam és mélyhűtőbe tettem 20'. Gőz fölött megolvasztottam az étcsokoládét 1 evőkanál olajjal és a hűtőből kivett  lapokat megmártottam benne majd sütőpapírra pakoltam dermedésig. Nagyon finom ,  íze marcipánra hasonlít!

Megkínálhatlak?

1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Éva, legközelebb próbáld meg ostyalapra lapogatni a masszát, és azt csokoládéba mártani.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...