2016. december 28., szerda

Karfiolos burgonya

                                                                                    
Hozzávalók: 1 közepes nagyságú krumpli, 30 dkg karfiol, 1,5 dl tej, margarin, kevés liszt, só, őrölt bors, őrölt rozmaring, kb.8 dkg reszelt sajt.
                                                                               
Elkészítése:  Megmostam a krumplit és héjával együtt feltettem főni kevés sóval. Karfiolt apró rózsáira szedtem megmostam ételízesítővel ízesített vízben roppanósra főztem.  Mikor megfőtt a krumpli meghámoztam és felkarikáztam, karfiolt leszűrtem . Jénai edényt margarinnal kikentem és belepakoltam előbb a krumplit majd a karfiolt. Kevés margarint forrósítottam amibe szórtam kb. fél evőkanálnyi lisztet és világosra pirítottam ezután felöntöttem a tejjel. Kicsit levettem a tűzhelyről borsot ,sót és rozmaringot szórtam hozzá és visszatettem összefőztem kicsit besűrűsödött. Ezt a mártást öntöttem a karfiol tetejére majd megszórtam a sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom!
Ui: Még az én "húsevő" férjuramnak is nagyon ízlett!
Jó étvágyat!


2 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Nocsak ! Ezt nem ismertem, de nekem szimpatikus, jövőre kipróbálom. BÚÉK ! Köszönet a jó ötletekért....

Éva írta...

aranyos fodorka egészsége! Köszönjük, hasonló jókat kívánok !Szívesen osztom meg és annak örülök ha jónak tartod, köszi!