2017. január 19., csütörtök

Csokis-diós kalács

Kis "szépséghibája" van de nagyon finom!
                                                                                     
Hozzávalók tésztához: 30 dkg finomliszt, 1,5 dl langyos tej, 1 db tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, pici só, kb. 3 dkg olvasztott margarin, kakaós töltelékhez: 10 dkg margarin, 3 evőkanál porcukor, 1,5 evőkanál kakaópor,  diós töltelékhez:3 evőkanál darált dió, 1,5 evőkanál kristálycukor, csipet fahéj, mazsola.
                                                                             

Elkészítése: Langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Lisztet tálba kimértem  közepébe tettem a többi hozzávalót az élesztővel együtt majd bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam  kb. 3/4 órát pihenni. Kikevertem a kakaós töltelék hozzávalóit és összevegyítettem a diós keveréket is. Megkelt tésztát kicsit átgyúrtam majd három felé vettem és egyenként kinyújtottam két  részbe kakaós tölteléket tettem a harmadikra szórtam a diósat és feltekertem a tésztákat  kicsit meghúztam hosszában majd összefontam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam letakarva hagytam még fél órát pihenni ezután cukros tejjel átkentem és előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. Nagyon finom!
Jó étvágyat  kívánok !

2 megjegyzés:

Okki írta...

Az ostoros kalács jutott eszembe ahogy ránéztem. :) Finom lehet a diós-kakaós töltelékkel.

Éva írta...

Okki nagyon finom volt köszi!