2017. február 10., péntek

Almás kalács /tojás nélkül

Akár alma töltelékkel vagy mint én almalekvárral  készítve is finom tud lenni!
                                                                                               
Hozzávalók: tésztához: 30 dkg finomliszt, 2 evőkanál cukor, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1,5 dl langyos tej, 1,5 dkg élesztő. Töltelék : nyers alma megreszelve párolva cukorral fahéjjal. Nálam most  almadzsem/házi  amit hasonlóképpen készítettem.
                                                                             

Elkészítése: Tésztához: kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kis cukorral és liszttel elkevertem hagytam felfutni. Liszthez tettem a többi hozzávalóval  együtt a felfutott élesztőt és a tejjel bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam kelni kb. 45'. Ekkor enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és kinyújtottam négyzet alakúra. A tésztát gondolatban háromfelé osztottam ennek a középső részébe tettem a lekvárt majd a két szélét ujjnyi csíkokra bevágtam. Ezeket a tészta csíkokat hajtogattam a lekvárra felváltva a két oldalról. Sütőpapírral bélelt formába tettem ahol még 15' pihentettem majd tejjel átkentem. Előmelegített sütőben 220 fokon 25' sütöttem. Hagytam rácson kihűlni majd szeleteltem. Nagyon finom !
Jó étvágyat !

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nagyon szép lett, csodás ötlet az almatöltelék bele.

María írta...

Gyönyörű lett Éva, és nagyon finom lehet!

Éva írta...

teller-cake köszi!
Maria köszi finom volt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...