2017. február 20., hétfő

Házi zöldfűszeres krémsajt

Ezt a receptet is Mézes Otthon finomságai közt találtam! Mennyiséget feleztem azt írom le!
                                                                           


 Hozzávalók:  1 nagy doboz /330 g/ joghurt, 1 dl tejszín,  őrölt bors, só, majoránna, aprított petrezselyem.(Fűszerek ízlés szerinti mennyiségben!) 
Elkészítése:  Tálba öntöttem a joghurtot, tejszínt és ízesítettem a fűszerekkel majd összekevertem. Kisebb méretű tiszta konyharuhát tettem egy tésztaszűrőbe ebbe öntöttem a joghurtos keveréket majd összefogtam a konyharuha csücskeit összekötöttem és fakanalat fűztem át rajta . Ezt a szűrőkanalat tettem egy mélyebb edényre és így hagytam lecsepegni a fölösleges levet , először konyhai asztalon kb. 2 órát majd kisebb tálra tettem és hűtőben másnapig. Finom krémes állagú krémsajtot kenhettem a zsömle szeletekre!

 Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Dbweb írta...

Spóroláshoz tökéletes konyha a webshopoknál is készletben van.
Köszönöm! Szép Napot!

aranyos fodorka írta...

Valahol már leírtam - ha nálad, akkor bocs - hogy én hasonlót készítek csak nem vacakolok kétféle tejtermékkel, egyszerűen az alacsony zsírtartalmú tejfölt kissé megsózom, kendőbe kötöm, lecsepegtetem - és máris kész a krémsajt. A bolti árnak a feléből.....

Éva írta...

Dbweb üdvözöllek ! Köszönöm és viszont kívánom!
aranyos fodorka finom lehet és azt is ízesítheted bármivel ! Köszi!

Fáni írta...

Ez finomnak ígérkezik, azt hiszem kipróbálom :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...