2017. február 22., szerda

Lapótya- almával töltött fánk "Ízőrzők" Magyarszék

                                                                            
Hozzávalók: /a  műsorban szereplő recept harmadából készült nálam azt írom le/ :30 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 db tojás, csipet só, 1 dl tej lehet picit több, 1,5 dkg olvasztott vaj, 1 evőkanál olaj, 2,5 evőkanál cukor, tölteléknek: alma , cukor, fahéj, nekem felbontott  házi almadzsem volt azt használtam, olaj a sütéshez.
Elkészítése: kevés langyos tejbe cukrot tettem belemorzsoltam az élesztőt megszórtam liszttel elkevertem és hagytam felfutni. Kimért lisztbe tettem a többi hozzávalókat az élesztővel együtt és tejet apránként adagolva bedagasztottam a tésztát majd letakarva 1/2 órát pihentettem. ( Ezalatt aki almából készíti a tölteléket elkészítheti, a receptben úgy van megadva hogy csak pucolni reszelni majd cukorral és fahéjjal összekeverni.)Megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam  kézzel ellapogattam  és négyzetekre vágtam késsel majd közepébe tettem az almadzsemből félbehajtottam a tésztát párnácskák széleit körbe kicsit lenyomkodtam hogy ne nyíljanak szét. Forró olajba mindkét oldalát megsütöttem  majd kiszedtem és papírtörlőre pakoltam. Ezután porcukorral szórtam meg.Nagyon finom volt borsóleves után !
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...