2017. március 9., csütörtök

Szezámmagos kifli "Ízőrzők" Deszk

                                                                                

Hozzávalók:30 dkg liszt, 1,5 dl tej, 1,5 dkg élesztő, csipet cukor, 1,5 dl tejföl, 2 teáskanál só, 5 dkg margarin, 1 tojás sárgája, szezámmag.
Elkészítése: Kevés cukros tejbe morzsoltam az élesztőt liszttel hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a sót, tejfölt felfutott élesztőt és a tejjel együtt bedagasztottam a tésztát. Rúdnak formáltam majd 3 felé osztottam  ezután egyenként buciknak gyúrtam be amit letakarva  3/4 órát pihentettem. A bucikat ezután egyenként kerek formára nyújtottam amit /kicsit megolvasztott margarin és só keverékével megkentem és cikkekre vágtam, ezután feltekertem és zsírral kikent tepsibe pakoltam. A másik két bucit is hasonlóan feldolgoztam majd a tepsiben is hagytam a tésztát pihenni 15'. Ezután tojás sárgájával megkentem szezámmaggal megszórtam és előmelegített sütőben 210 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom!

Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Finomságos!!!

Éva írta...

Vicuska köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...