2017. április 5., szerda

Kókuszos-fahéjas csiga

                                                                                      
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 dkg friss élesztő
2 evőkanál cukor
1 db tojássárgája
3 dkg olvasztott margarin
1,5 dl langyos tej
töltelék: 1-2 dkg olvasztott margarin, kókuszreszelék, 2 evőkanál cukor, 2 mk őrölt fahéj
*
Elkészítése:  Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt tk lisztet szórtam bele hagytam felfutni.Kimért liszthez tettem a cukrot tojássárgáját csipet sót és a felfutott élesztőt majd a tejjel bedagasztottam a margarint apránként dolgoztam a tésztába. Letakarva fél órát pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán a tésztát négyszögletesre kinyújtottam kevés olvasztott margarinnal megkentem beszórtam a kókuszreszelékkel  erre szórtam rá a cukor és fahéj keverékét. A tésztát feltekertem majd kb. 1,5 cm vastag darabokra vágtam amit zsírral kikent tepsibe pakoltam egymáshoz közel. Tészta tetejét cukros tejjel bekentem és hideg sütőbe pakoltam majd bekapcsoltam a sütőt és 200 fokon 20' sütöttem.  Mikor kihűlt a tészta akkor szedtem szét és porcukorral szórtam be. Nagyon finom! ( ebből a mennyiségből 12 db lett)
Jó étvágyat !

3 megjegyzés:

Vicuska írta...

Biztos másodpercek alatt fogyott el :D Ennék már valami keltetett süteményt, szerintem ezt ki is próbálom.

Katalin írta...

Én csak kakaós és fahéjas csigát szoktam sütni, de ez a kókuszos is nagyon finom lehet! Guszták!

Éva írta...

Vicuska annyira nem vagyunk mohók, 1-2 db frissen aztán a többi megy a mélyhűtőbe:) Egészségedre!
Katalin érdemes lenne egyszer kipróbálnod. Köszi!