2017. május 14., vasárnap

Gluténmentes diós krémes

Jó szokás szerint a tojásfehérjét gyűjtögetem a  mélyhűtőben ! Amikor találok egy jó receptet  amihez felhasználhatom akkor  azt gyorsan elkészítem különösen ha az éppen grízes krémmel van  mert az csakis finom lehet:)
                                                                          

Hozzávalók: tészta:  7 db tojásfehérje, 22 dkg cukor, 15 dkg darált dió, csipet só, krém:  0,5 l tej, 15 dkg búzadara, csipet só, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 vaníliarúd kikaparva/nálam vaníliacukor, kevés darált dió  a szóráshoz.
Elkészítése: Tojásfehérjét a cukorral  csipet sóval kemény habnak felvertem majd apránként óvatosan belekevertem a darált diót./ Diót darálás előtt pirítottam/. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát  és előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor lapokra vágtam. Krémhez: a tejbe tettem a darát csipet sót  1 mokkáskanál Bourbon vaníliacukrot  kicsit összekevertem majd felfőztem és hagytam kihűlni. A vajat és a porcukrot habosra kevertem  ezután a grízes alappal is összekevertem. A lapokat ezzel a krémmel kentem meg a tészta tetejére is tettem krémet majd megszórtam  darált dióval. Legalább 4 órára hűtőbe tettem  csak ezután szeleteltem. Nagyon-nagyon  finom!
-Ui: Soknak bizonyult a krém de dobozba tettem és mélyhűtőbe vár következő felhasználásig:-))
Forrás:innen 
Jó étvágyat kívánok !

3 megjegyzés:

ivetabt írta...

Nagyon szeretem a dióstortát. Viszont a búzadarás krém miatt ezt a változatot sem ehetném. :-(
A tésztát ki fogom próbálni.

teller-cake írta...

Mindig jól jön egy recept a maradék fehejekhez, köszi!

Éva írta...

swatwork üdvözöllek! Szerintem más krémmel is finom lehet !
teller-cake örülök hogy így gondolod!