2017. június 21., szerda

Kapucsínos keksz

Gyors próbasütés következett mikor Macskanyelv bejegyzésében rátaláltam erre a kekszre. Szeretem a kapucsínós édességet kisebb mennyiségből  és más formában készítettem.
                                                                                

Hozzávalók: 
12,5 dkg finomliszt, 
10 dkg margarin, 
4 dkg porcukor, 
1 evőkanál kapucsínópor/nálam ez házi volt
1 mk. vaníliaaroma, csipet só.
*
 Elkészítése:(Könnyen  összeállítható és hamar elkészíthető, csupán hűtőben kell a tésztának pihenni kb. 1 órát!)A margarint a porcukorral kikevertem majd hozzátettem az előzőleg összekevert liszt-kapucsínó és só keverékét valamint az aromát.Ezután kézzel összegyúrtam a tésztát majd  fóliába tettem és hűtőben pihentettem 1 órát. Enyhén lisztes deszkára borítottam  a tésztát   kinyújtottam vékonyra/3-4 mm / és kiszaggattam  Sütőpapírral borított tepsibe raktam és előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem.
-Ebből a mennyiségből 34 db lett bár a forma amivel szaggattam   4 cm-es  volt!
Jó étvágyat!


4 megjegyzés:

Emőke írta...

Nagyon jól néz ki, Évi!

Éva írta...

Emőke köszi!

Macskanyelv írta...

Örülök, hogy kipróbáltad. :) Jópofa ilyen formára szaggatva is. :)

Éva írta...

Macskanyelv köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...