2017. június 11., vasárnap

Kávéhoz való vajas kifli

                                                                                           
Hozzávalók:
28 dkg liszt
7 dkg margarin
7 dkg cukor
1  egész tojás +1 sárgája
csipet só
1 dkg élesztő
tészta kenéséhez: tojás, szórásra darált dió-kevés cukor
*
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért lisztet összemorzsoltam a margarinnal majd a többi hozzávalóval együtt  bedagasztottam a tésztát/tészta állaga nem túl lágy/. Hagytam duplájára kelni, ezután a tésztából ujjnyi hurkákat formáltam és kettőt egymásba tekertem így formáltam kifliknek./ 13 db lett/ Vajazott tepsibe pakoltam hagytam kicsit még kelni közben előmelegítettem a sütőt.  Felvert tojással megkentem a tésztát és darált dió és cukor keverékével beszórtam. 200 fokon 20' sütöttem.
- Régi szakácskönyv amiből választottam azt írja:" Nem szárad ki, több napig is friss marad."
Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Timi írta...

Ki fogom próbálni, mert annyira jól néznek ki! Köszönöm!!! :o)

Éva írta...

Timi biztos hogy nem fogod megbánni, mert nagyon finom! Egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...