2017. július 13., csütörtök

"Dobálós" savanyúság

Sajnálom hogy   eddig rejtőzködött ez a régen meglévő receptem . Közzé teszem hátha valakinek hasznára válik. Nagyon régen jegyezte le nekem  volt kolléganőm  akitől sok  megbízható finomságot kaptam  előbb ízlelésre majd recept formájában! Biztos sokan ismeritek , akinek kertje van  folyamatosan  töltheti meg az edényt  ami lehet műanyag vagy zománcozott vagy hallottam már kerámia tároló edényről is.
A kép csak illusztráció


Hozzávalók és elkészítése:/ ez a mennyiség 10 literes edénybe való/: 5 liter hideg víz, 3 dl  20 %-s ecet, 25 dkg só, 1 kg kristálycukor, 1/2 csomag nátrium benzoát, 1 evőkanál citromsav, 1 dkg borkősav. -Edénybe az  egészet elkeverni és beledobálni az uborkát, karfiolt, hagymát, alma paprikát lezárva sötét hűvös helyen tárolandó!
Házi mindig jobb!

2 megjegyzés:

VToncsi írta...

Kedves Éva!
Elírtad az egyik összetevőt: borkénsav nincs; vagy borkén kell a savanyúságlébe, vagy borkősav, de az is lehet, hogy mind a kettő. Ugye nem haragszol a megjegyzésért? Nem bántani akartalak vele.
Kellemes napot!
VToncsi

Éva írta...

VToncsi köszi hogy szóltál,megnéztem a leírásomat borkénsav volt írva sajnos akitől kaptam a receptet már nem tudom megkérdezni.Kijavítom borkősavra. Örülök hogy szóltál köszi!