2017. augusztus 22., kedd

Meggy ízes kelt bugyor 🍒 "Ízőrzők" Kaposújlak

                                                                              

Hozzávalók:/fele mennyiségből készítettem azt írom le, 4 db lett /elég nagyokat csináltam.
 tésztához:25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 1,5 tojás( ezt úgy osztottam szét hogy a második tojássárgájának felét kivettem kenésre), 1 dl tej, 1 mk.cukor, csipet só, 2 evőkanál olaj, tészta töltésére: meggylekvár, tészta kenésére: tojássárgája-olaj keveréke.
🍒
Elkészítése:  Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt teáskanál lisztet tettem hozzá elkevertem és hagytam felfutni.Kimért liszthez tettem a megkelt élesztőt a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát és fél órát letakarva pihentettem.  Enyhén lisztes gyúrótáblán ujjnyi vastagra nyújtottam majd feldaraboltam nagyobb négyzetekre  amit egyenként kicsit meghúzgáltam és a közepébe tettem a lekvár . A tészta szemben lévő csücskeid  összefogtam kicsit megnyomtam hogy sülés közben ne nyíljanak szét ezután sütőpapírral bélelt tepsibe raktam átkentem a tojássárgája és 1 evőkanál olaj keverékével  és még 20' pihentettem. Előmelegített sütőben 220 C fokon 20' sütöttem. Mikor kihűltek akkor szórtam meg porcukorral.😋
(Friss meggylekvárral készítettem lehet hogy ezért is kukucskáltak ki a "bugyorból":-))
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Bugyor?? Nagyon tetszik és finom lehet. 🙂

Éva írta...

teller-cake ez az elnevezés nekem is furcsa volt, de a tésztája finom:)