2017. szeptember 3., vasárnap

Afrikai kukoricáskenyér

Ismét győzött a kíváncsiságom mikor megláttam itt ezt a receptet! Kevés változtatással  de elkészítettem és örülök mert finom!
                                                                                   
Hozzávalók:  10 dkg kukoricaliszt, 35 dkg finomliszt, 2,5 dkg friss élesztő, 1 kk.só, 1 kk.cukor, 5 dkg margarin, 1 db tojás,2 dl tej, 2-3 evőkanál kukoricadara a tészta forgatásához.
                                                                            
Elkészítése: Kétféle lisztet összevegyítettem , kevés langyos tejbe tettem a cukrot belemorzsoltam az élesztőt kanálka lisztet hozzátéve hagytam felfutni. A vegyes lisztbe tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel , olvasztott margarinnal és a tejjel /ami nálam kb. 1 dl tej és fél bögre joghurt  kiegészítve  vízzel hogy a 2 dl folyadék meglegyen/ bedagasztottam  majd  letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes deszkára borítottam ahol formára igazítottam majd a tészta tetejét vizes ecsettel átkentem és kukoricadarába  forgattam ezután késsel tetejét bevágtam több helyen. Sütőzacskóba tettem a tésztát  és előmelegített sütőben 180 C fokon 45' sütöttem. Rácson hagytam hűlni.
- A recept 1 evőkanál sikért is írt ami nekem sajnos nem volt, de olvastam hogy kevés citromlével lehet helyettesíteni. Ezt viszont  azért nem tettem bele mivel szerintem a joghurt is jószolgálatot tett!
Jó étvágyat kívánok  !


3 megjegyzés:

Katalin írta...

Ismét egy szép kenyeret sütöttél! És belül is milyen szép sárga lett a kukoricaliszttől. Ez is nagyon finom lehetett :-)

Monika írta...

Kedves Éva!
Most nem a bejegyzésedhez írok,úgyis ugyanazt tudnám írni.:)
Kérdésem van: a sajtos rúdat megsütöttem 2 kg lisztből::) Fémdobozban rendben lesz? Szombaton lesz az esküvő, de mivel 2 és fél napos lesz, jó,ha kéznél van. Lefagyasszam addig,vagy jó így dobozban?
Másik kérdés: a kekszes -kakaós -vajas sütit,ami keksz szalámi néven is fut, hűtőben elég lesz,vagy fagyasszam le?
Köszönöm a segítségedet!
Ilyen sokat még nem kellett sütnöm,így jótanácsra szorulok.:) Puszi!

Éva írta...

Katalin köszi! Nagyon finom szellős kenyér lett!
Kedves Mamka ! Elnézésed kérem amiért csak most válaszolok nem voltam itthon! Röviden a sósat szerintem még beteheted fagyasztóba, de a kekszest szerintem elég csak a hűtőbe tárolnod addig! Gratulálok a boldog és kellemes fáradtsággal teli hétvégédhez! Fiataloknak sok boldogságot kívánok! Puszi!