2017. szeptember 27., szerda

Shrek szelet/ sütés nélkül

Látni láttam már ezt az édességet de még nem készítettem.Most a napokban a recepthez tartozó vélemények között olvastam hogy a gyerekek kedvence, gondoltam kis adagból teszek egy próbát és majd nagyobb mennyiségből készítek az unokáknak!
                                                                           

Hozzávaló: /kis adaghoz/ 20 dkg darált háztartási keksz, 2 evőkanál porcukor, 12 dkg margarin, 1,5 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál rumaroma, 1/2 üveg keserű mandula aroma, 6 dkg étcsokoládé.
Elkészítése: Darált kekszet a porcukorral és a margarinnal összegyúrtam majd ketté vettem. Egyik felébe tettem a kakaóport és rumaromát összegyúrtam, a másik felébe gyúrtam a mandula aromát. Műanyag üres fagylaltos  dobozba fóliát tettem /csak azért hogy könnyebb legyen majd kivenni a süteményt/belenyomogattam először a kakaós részt majd erre a zöld mandulás részt. Fóliát ráhajtottam és hűtőbe pakoltam. Később 6 dkg étcsokoládét gőz fölött olvasztottam meg és ezzel vontam be a süteményt. Mikor megdermedt akkor szeleteltem.Nagyon finom és  aki szereti a marcipán ízét ajánlom ezt az édességet  kóstolásra:)
forrás:innen
Megkínálhatlak?

Nincsenek megjegyzések: