2017. november 29., szerda

Burgonyaropogós mint húspótló

Előző napról megmaradt főtt krumplit hasznosítottam más köntösben. Igaz hogy az újságban ragu mellé volt tálalva  de gondoltam húspótló szerepét is betöltheti:)


Azt a mennyiséget írom amiből készítettem: kb. 20 dkg főtt áttört krumpli, 1 db tojás / krumplihoz  csak  felvert tojás  felét tettem  a másik felével paníroztam/, csipet őrölt szerecsendió, só ízlés szerint, 1 teáskanál liszt+ még 2 teáskanál zsemlemorzsa a masszába. Ezeket összegyúrtam lapos pogácsákat formáltam belőle megforgattam a maradék tojásos masszába majd zsemlemorzsába és forró olajban kisütöttem. Papírtörlőre szedtem ki . Ebből a mennyiségből 6 db lett. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok  !

Nincsenek megjegyzések: