2017. november 17., péntek

Kefires lángos /hűtőben kelesztve

 Lángost többfélét sütöttem már de ez éppen nekünk való, nem szükséges  egyszerre  kisütni  az egészet!
                                                                            

Hozzávalók:  1/2 kg búzaliszt, 1 db tojás, 150 g kefir, 2 evőkanál étolaj, 1/2 evőkanál só, 1/2 evőkanál cukor, 100 ml 2,8 % tej, 25 g élesztő tetejére: só, tejföl, reszelt sajt
🌸
Elkészítése: Langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt 10' hagytam felfutni. Kimért liszthez adtam a tojást, sót, kefir, olajat  és a felfutott élesztőt ezután bedagasztottam a tésztát. Letakartam a tálat amiben a tészta volt és hűtőbe tettem .Legalább 3-4 óra  szükséges hogy hűtőben legyen/ de akár úgy is lehet mint most én csináltam előző nap este bekészítettem a hűtőbe és másnap sütöttem belőle / ekkor gombócokat tépkedtem belőle és olajos kézzel  kihúzogattam kerek formára .Bő  forró olajban mindkét oldalát megsütöttem.  Tejföllel megkenve sajttal szórva  finom laktató étel!
Ui:  Hűtőben a maradék tésztát akár 2 hétig is lehet tárolni és alkalmanként kivenni belőle!
Jó étvágyat kívánok  !
forrás:innen

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Ezt most nagyon megenném :-)

aranyos fodorka írta...

Csak megerősíteni tudom, ez egy nagyon jó recept, régóta ismerem/használom. Nagyon szeretem a lángost, és egy személyre elég nehéz készíteni...Én már lefagyasztani is próbáltam a tésztát, ha ezt akarom használni, akkor kora reggel kiveszem a fagyasztóból, nedves kendővel letakarva hagyom felengedni, miközben kicsit meg is kel, és kisütöm. Így is jó.

Éva írta...

Katalin örülök hogy így gondolod!
aranyos fodorka most nálunk kb. négy napig állt a hűtőben mikor a gyerekeknek kisütöttem és nagyon finom volt. Annak örülök hogy még fagyasztani is lehet köszi!